Presentació del Baleàrica Ensemble

El proper dilluns 15 de maig, a les 18:00, a l’auditori del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, Baleàrica Ensemble oferirà el seu primer concert, servint també com a presentació del propi grup.

Baleàrica Ensemble és una formació de músics joves, creada al si del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, que busca arribar a la màxima qualitat i professionalitat musical dins un repertori molt poc habitual: les peces per harmoniemusik.

Amb una formació flexible, d’entre huit i dotze músics, tots ells estudiants del grau superior de música, Baleàrica Ensemble pretén acostar al públic el catàleg de peces escrites per a vent, amb molt poc protagonisme de la corda, d’uns períodes en què allò més interpretat actualment són les obres orquestrals o bé els treballs per a piano.

En efecte, un fenomen poc conegut per la majoria del públic és la quantitat de peces escrites al llarg del classicisme i el romanticisme per a conjunts de vent, hereus de les agrupacions que, al renaixement i el barroc, interpretaven principalment música religiosa. En la transició cap al classicisme, aquestes agrupacions deixaren les esglésies per passar a ser patrimoni de l’oligarquia menys poderosa, que no podia pagar una orquestra completa per als seus palaus.

Des de Baleàrica Ensemble proposem un viatge al llarg d’aquest tipus de música: des dels habituals arranjaments de les òperes d’èxit del moment per a conjunts de cambra de vent, fins a les propostes de compositors contemporanis que han trobat en la formació bàsica de l’harmoniemusik una eina extremadament vàlida en la constant recerca de nous sons i ambients acústics.

BALEARICA-ENSEMBLE-001

Una resposta a «Presentació del Baleàrica Ensemble»

  1. […] actes com aquest. El jove professor alberiqueny Enric Rodríguez Llorens, en representació de Baleàrica Ensemble, va ser l’encarregat esta vegada de dirigir amb soltura un homenatge als músics del […]

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: